پنیر کممبر

كَمِمبِر Camembert يك پنير فرانسوي است كه از شير گاو درست ميشه. اين يك پنير نرم و خامه ايست. كممبر داراي سطحي عمل آوري شده است كه رنگي سفيد دارد با عطري خاص و متفاوت.

كممبر يا به تلفظ فرانسوي كمامبغ اولين بار در اواخر قرن هجدهم در كمامبغ نرماندي شمال فرانسه توليد شد و اسم اين پنير هم از همونجا مياد.

داستانهاي زيادي براي تاريخچه كممبر نقل ميشه يكيش اينه كه در زمان انقلاب فرانسه خانم مزرعه داري در نرماندي به نام Marie Harel در خانه خودش به يك كشيش پناه ميده. اين كشيش اهل “بري” بوده. (بري هم نام يك پنير خيلي معروف ديگه است كه همين طور كه حدس زديد نامش از شهري كه توش ساخته ميشده گرفته شده. بايد بدونيد كه بري و كممبر پنيرهايي هستند كه شباهت زيادي به هم دارند). لابد كشيش توي كارهاي خونه و مزرعه هم كمك ميكرده.

خانم مري مسلما خودش از قبل تو كار ساخت و تهيه پنير بوده ولی جناب كشيش كه به علم پنير سازي واقف بوده؛ رمز و راز و شيوه خاص پنير سازي در بري رو به مري ياد ميده. مري كه وجود جناب كشيش رو از بقيه مخفي كرده بوده رمز ساختن پنير رو هم مخفي نگه ميداره. خب چون اون موقع مثل الان اينترنت وجود نداشته نميشده به همين راحتي رسپي چيزي رو پيدا كرد و به سرعت ازش كپي برداري كرد! خانم مري كه ارزش كارش رو خوب ميدونسته رسپي رو به دخترش منتقل ميكنه و اين دختر هم بعدها يك فروشگاه در نزديكي روستاي كممبر(كمامبغ) باز ميكنه و اين پنير رو ميفروخته.

روزي ناپلئون سوم براي افتتاح خط راه آهن به اون نزديكي ها مياد. تو گشت و گذاري كه داشته از پنير هم ميچشه و كلي خوشش مياد و نامگذاريش ميكنه و بهش لقب كممبر رو ميده و به اين ترتيب اين پنير به كممبر معروف ميشه و دختر مري هم حسابي كارش ميگيره و به خوبي و خوشي زندگي ميكنه.
پنير كممبر رو پنير دوستان دنيا بي اندازه دوست دارند و عاشقش هستند. كممبر رو در ديد اول نميشه قضاوتش كرد. يه تيكه ازش ميخوري و يه طعم ملايمي داره كه اصلا متوجه ويژه بودنش نميشي. پس تيكه بعديش رو ميخوري و طعم شور كره مانندي رو احساس ميكني. به خودت شك ميكني و تيكه سوم رو ميخوري و ميبيني داري طعم قارچ رو احساس ميكني. يا سير؟ يا اصلا يه طعم آجيلي داره؟ پس بايد بوش كني و يه مقدار از كاورش رو تنهايي بخوري. اگر از من بپرسيد بايد كممبر رو خالي خالي خورد. اينقدر ازش ميچشي و توي تصميم گيري براي تشخيص طعمش شك ميكني تا تهش در بياد!

سالوادور دالی همینطور به بشقاب پنیرش خیره شده بود. بعد از مدتی قلم مویش را دست گرفت و ساعتی نقاشی کرد که در حال ذوب شدن بود. فکر می کنید داخل بشقاب جناب استاد چه پنیری بود؟ دالی ایده تابلوی «تداوم حافظه» یکی از آثار مشهورش را با دیدن پنیر کممبر (یا کامامبری) که بر اثر گرمای هوا ذوب شده بود، کشید. حالا فرانسوی ها به تابلوی افسرده کننده نقاش اسپانیایی کاری ندارند و کممبربین خودشان به پنیر عشق معروف است.
 همانطور که استاد دالی کشف کرد، این پنیر به سرعت (حتی در گرمای هوای معمولی) آب می شود. پس اگر می خواهید پنیرتان جان سالم به در ببرد، آن را در یخچال بگذارید. کممبر جزو آن دسته از پنیرهای با نگهداری بالا است و هر چه بیشتر از عمرش بگذرد، مزه اش تیزتر می شود.

اجازه بديد كممبر به دماي محيط برسه و بعد در كنار ميوه هايي مثل انگور يا هندونه و طالبي با نون بخوريدش. يا مثلا در كنار گوجه فرنگي خشك شده. يا اينكه بذاريدش توي فر تا نرم و مذاب بشه و بعد با كمي آجيل و نون ميل كنيد.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *