نکاتی درباره تجهیزات و نگهداری بهتر از هود

تجهیزات و وسایل تشکیل‌دهنده هود:

فیلترها:

تمامی هودها فیلتری دارند که مقدار زیادی از چربی و گرد و غباری که گاهی وارد کانال هواکش می‌شود را جذب می‌کند. در صورتی که به هر دلیلی امکان نصب هواکش برای شما مقدور نیست، از فیلترهای زغالی استفاده کنید. این نوع فیلترها گرد و غبار و چربی را بهتر به خود جذب می‌کنند و گر چه به اندازه هودهای دارای هواکش موثر نیستند اما به هر حال موجب پاک‌تر شدن هوای آشپزخانه می‌شوند.
فیلترهای متالیک طول عمر زیادی دارند و در صورتی که همراه با فیلتر زغالی استفاده شوند می‌توانند بسیار کاربردی باشند. فیلترهای چربی فقط چربی را جذب می‌کنند و فیلترهای زغالی بوهای نامطبوع را جذب می‌کنند ولی به تنهایی چندان کارآمد نیستند.

77773-bigpic

لامپ:

تقریبا تمامی هودها مجهز به لامپی هالوژنی هستند که به شما کمک می‌کند تا اجاق گاز و غذایتان را بهتر ببینید.
حسگر: برخی از هودها به حسگرهایی مجهز هستند که اجازه می‌دهد قدرت مکش هود با مقدار آلودگی موجود در هوا هماهنگ شود.
کلید تنظیم‌کننده دور موتور: هودها دارای سه سرعت هستند که میزان قدرت دور موتور را برحسب میزان آلودگی هوا تنظیم می‌کند. برای آنکه قدرت مکش یک هود را آزمایش کنید، کافی است یک برگ کاغذ یا تکه‌ای نخ را زیر آن قرار دهید.

مکان مناسب برای نصب:

بهترین مکان برای نصب هود بالای اجاق گاز و در فاصله ۴۰ تا ۶۰ سانتی‌متری است. به همین دلیل به نظر می‌رسد هودهای معمولی کارآمدتر از نسل جدید هودهای شومینه‌ای و جزیره‌ای‌اند.

روش پاک کردن هود:

تمیز نگه داشتن آشپزخانه و وسایل آن به دلایل بهداشتی اهمیت زیادی دارد زیرا بیماری های زیادی از طریق وسایل موجود در آشپزخانه به فرد منتقل می شود. یکی از این وسایل که بوی دود، رطوبت و چربی اضافه را هنگام پخت غذا جذب می کند، هود روی گاز است.هود آلودگی موجود در هوا را به سمت خود می‌کشد، به همین خاطر داخل هود فضای مناسبی برای رشد کپک‌ها و باکتری‌ها است. حداقل ماهی یک بار، به ویژه اگر از گریل استفاده می‌کنید، هود را تمیز کنید.

برای این که هود آشپزخانه درست کار کند، باید از داخل و خارج تمیز شود.

* ابتدا هود را خاموش کنید.با مواد شوینده خارج و داخل هود را تمیز کنید.
*مراقب باشید به لامپ و پریز برق هود آسیبی وارد نشود. سپس با آب ولرم و صابون هود را بشویید.
پنجره فلزی را که چربی به خود می گیرد در آب ولرم حاوی مواد از بین برنده چربی خیس کنید تا چربی ها پاک شود یا این که با کمک برس هر ۲ طرف آن را بشویید و قبل از اتصال مجدد کاملا خشک کنید.همچنین ،یک دستمال آغشته به نفت هم به سادگی می‌تواند هرگونه رد چربی را از بین ببرد.
* فیلترهای فعال زغالی که قابل شست و شو نیست باید عوض شود.زغال با کثیف شدن اثر خود را از دست می دهد بنابراین هر سال و اگر زیاد پخت و پز می کنید، هر چند ماه این فیلترها را تعویض کنید. فیلترهای متالیک را می‌توانید به آسانی در ماشین ظرف‌شویی بشویید.
* برای تمیز کردن هودهایی از جنس فلزهای اکسیدنشدنی هم می‌توانید از موم عسل استفاده کنید.
* کثیفی را که روی پره های فن جمع شده است، با مواد شوینده تمیز کنید.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *