طرز تهیه قطاب خانگی یزدی

قطاب محبوب‌ترین شیرینی‌ سنتی یزدی است که به لطف وجود هل و بادام در ساختار آن دارای عطر و طعم بی‌نظیری است.
 

نکاتی که در هنگام طرز تهیه قطاب خانگی یزدی می‌بایست رعایت کنید:

  • روغن لازم برای سرخ کردن قطاب را باید با حرارت ملایم کاملا داغ کرد و اگر روغن تغییر رنگ داد باید روغن را تعویض نمایید. لذا، توصیه می‌شود از قابلمه کوچک برای سرخ کردن قطاب استفاده نمایید.
  • همچنین خمیر را به مقدار کم باز کنید چرا که اگر خمیر در مجاورت هوا قرار گیرد پف لازم را نخواهد کرد.
  • آرد را به آرامی به خمیر اضافه کنید. توجه داشته باشید که خمیر را بیش از حد سنگین نکنید چرا که باعث خشکی و پف نکردن قطاب خواهد شد. در مقابل اگر آرد کمتر از حد معمول اضافه شود پف قطاب بیش از حد می‌شود.
  • در صورتی که تمایل به تهیه قطاب در فر داشته باشید، باید خمیر را بسیار نازک پهن کنید و پس از پیچیدن کف سینی را چرب کرده، قطاب‌ها را رمال کنید و به مدت 20 دقیقه در فر قرار دهید. سپس در پودر قند بغلتانید.
  • استفاده بیش از حد از گلاب در ساختار مواد میانی قطاب باعث ترک خوردن قطاب می‌شود.

    برای تهیه قطاب ابتدا زرده را بزنید تا از حالت لختگی خارج شود.

    1. شیر یا ماست به دمای محیط رسیده، روغن مایع و بیکینگ پودر را اضافه کنید و مواد را با یکدیگر به خوبی مخلوط نمایید.
    2. در نهایت آرد را در حدی که خمیر نرم و لطیفی حاصل شود به مواد اضافه کنید. سپس خمیر را به مدت دو ساعت در یخچال استراحت دهید.
    3. در این فاصله مواد میانی قطاب را تهیه نمایید.
    4. خمیر را پس از استراحت ما بین دو کیسه فریزری به کمک وردنه باز کنید و قالب بزنید.
    5. میزان یک قاشق چایخوری از موا میانی را وسط خمیر قرار دهید و خمیر را بپیچید و یا گرد کنید.
    6. در نهایت قطاب را درون روغن داغ به طوری که روغن روی قطاب را بگیرد سرخ کنید.
    7. روغن اضافی قطاب را با قرار دادن روی دستمال کاغذی بگیرید و پس از خنک شدن در پودر قند بغلتانید و با پودر پسته تزیین نمایید.
    8. در صورت تمایل می‌توانید برای ایجاد عطر و طعم بهتر از مخلوط پودر قند، پودر بادام و هل برای غلتاندن قطاب‌ها استفاده نمایید.

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *