طرز تهیه آش دوغ

یکی از غذاهای اصیل ایرانی که طبخ و مصرف آن از گذشته های بسیار دور در تمامی نقاط سرزمین ما رایج بوده است آش است.

تنوع آش ها در کشور ما بسیار زیاد است چرا که در هر شهر و روستایی با توجه به سلیقه و مزاج افراد آن منطقه و مناسب با مواد اولیه محلی و سنتی دستور های متفاوتی را ارائه داده اند که به تدریج مصرف آنها در مناطق دیگر رواج پیدا کرده است و ما امروزه انواع مختلف آش را با دستورات و مواد مختلف تهیه کرده و سرو میکنیم. یکی از معروف ترین آش ها آش دوغ است که در نواحی مختلف ایران نظیر آذربایجان، کردستان، چهارمحال بختیاری، قزوین، فارس و … به عنوان آش محلی تهیه و استفاده می شود.
در این مطلب رایج ترین دستور پخت آش دوغ را آموزش خواهیم داد.

 

مواد لازم برای تهیه آش دوغ

نخود : دویست و پنجاه گرم (۲۵۰ گرم)

برنج :یک پیمانه ( که بهتر است حتما از برنج ایرانی استفاه نمایید)

دوغ ترش : دو لیتر

ماست پر چرب : یک لیوان

سبزی آش : (تره ، جعفری ، شوید ، گشنیز ) ۷۵۰ گرم

سیر تازه و نگینی شده : به میزان دلخواه

نمک و فلفل : به میزان نیاز

 

  1. حتما نخودها را از شب قبل خیس کرده و چندین بار آب آن را عوض کنید.
  2. همینطور برنج را نیز حداقل از ۲ ساعت قبل می بایست خیس کنید.
  3. توصیه ما این است که برنج نیز از شب قبل خیس شده باشد.
  4. سپس نخود را با حدود ۵ الی ۶ لیوان برنج (دقت کنید که میزان آب زیاد نباشد و جا برای
  5. اضافه کردن دوغ در نظر بگیرید ) میگذاریم تا بپزد.
  6. بعد از پخته شدن نخودها برنج را به آن اضافه میکنیم.
  7. بعد از اینکه از مغر پخت شدن برنج نیز اطمینان حاصل کردیم سبزی خرد شده را به آن اضافه میکنیم.
  8. برای اینکه سبزی ها رنگ سبز خود را حفظ کنند در ظرف را نیمه باز بگذارید.
  9. همین که سبزی ها از خامی درآمده و پخته شده اند دوغ را به همراه ماست به آن اضافه کنید.
  10. سپس درب ظرف را بردارید و دیگر اجازه دهید دوغ و آش به مدت ۱۵ دقیقه با هم بجوشد نمک و ففل و سیر را نیز به آن اضافه نمایید.
  11. بعد از ۱۵ دقیقه میتوانید آش را در ظرف مورد نظر سرو کرده و آن را با سیر داغ و نعنا داغ تزیین نمایید.

 

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *