درباره کفیر بیشتر بدانید

حتما شما هم آوازه این نوشیدنی را که سرچشمه آن کوه‌های قفقاز است شنیده‌اید. قفقازی‌ها به داشتن عمر طولانی معروفند و به گفته خودشان این موهبت را مدیون نوشیدنی کفیر می‌دانند. اما دوغ‌های موجود در ایران که با نام کفیر به فروش می‌رسد تفاوت چندانی با دوغ‌های معمولی ندارد. علاوه‌براین روش‌های نادرست تهیه این نوشیدنی هم می‌تواند مشکلاتی را به همراه داشته باشد. در ادامه به بررسی واقعیت‌هایی درباره مضرات کفیر می‌پردازیم.

دوغ1

کفیر چیست؟

کفیر نوشیدنی تخمیری حاصل از شیر و دانه‌های کفیر است که از قارچ کفیر بدست می‌آید و سرمنشأ آن کوه‌های قفقاز در روسیه می‌باشد. دارای عطر و طعم خوشی بوده و می‌تواند همراه با عسل و سایر میوه‌ها مصرف شود. همچنین مصرف کفیر بر روی حرکت روده، سهولت در هضم، تقویت ایمنی، کاهش شدت و مدت اسهال، اختلال خواب، افسردگی و اختلالات زیاد فکری می‌تواند مؤثر باشد و به بازسازی فلور میکروبی غشاهای مخاطی سراسر دستگاه گوارش کمک می‌کند. مهم‌ترین کشوری که این فرآورده را تولید می‌کند، روسیه است و درواقع بیشترین تولید صنعتی «کفیر» را دارد.

ارزش غذایی کفیر

ارزش بالای تغذیه‌ای و سلامت‌بخش دوغ کفیر ، متعدد می‌باشد. این نوشیدنی سرشار از ویتامین‌های گروه ب مانند نیاسین ، پیردوكسین و اسید فولیک بوده و تخمیری است که از مجموعه‌ای از باكتری‌های زنده و مفید برای بدن تشكیل شده است بطوریكه دانشمندان راز سودمندی كفیر را برای سیستم ایمنی و گوارش وجود این باكتری‌ها می‌دانند. به این باكتری‌ها «پروبیوتیک» اطلاق می‌شود. همچنین مخمرهای موجود در آن قادر به ساخت اسید فولیک بوده كه كوآنزیم یک سری واكنش‌های حیاتی جهت رشد سلول‌ها است. كمبود اسید فولیک در خانم‌ها به ویژه خانم‌های باردار شایع است. بنابراین این محصول معجزه‌آسا در پیشگیری و درمان بیماری‌ها بسیار مفید است.

مهم‌ترین خواص کفیر عباتند از:

  • درمان یبوست
  • جلوگیری از پوكی استخوان
  • درمان اسهال
  • درمان بیماری‌های گوارشی
  • مؤثر در زیبایی پوست
  • مقاوم كردن سیستم ایمنی بدن
  • هضم راحت‌تر شیر و جذب بهتر مواد مغذی موجود در آن
  • ضد سرطان
  • ترشح بزاق دهان
  • تحریک ترشح شیره معده
  • درمان سندرم خستگی
  • مقوی برای زنان باردار، شیرده و مسن
  • درمان آلرژی ها

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *